Laatste nieuws: Ferry Doedens en Stijn Fransen spelen in kerstkomedie-theatershow

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news teenmag

Ongesteldheid aankaarten

Alsof het niet al vervelend genoeg is, ongesteld zijn. En als je met mensen onder elkaar bent die zelf ook ongesteld zijn kan je er meestal makkelijk over praten. Maar hoe leg je het aan iemand uit die zelf niet ongesteld is? Met dit artikel proberen wij jou te helpen hoe je ongesteldheid aan kan kaarten bij iemand die het zelf niet is. 

Allereerst is het heel belangrijk om je te beseffen dat je je nooit hoeft te schamen voor ongesteld zijn. Het is iets natuurlijks en je hebt er zelf niet voor gekozen! Toch haalt dat niet weg dat het af en toe een lastig onderwerp kan zijn. 

Als je in een huis woont met alleen je vader, kan je het eigenlijk niet geheim houden. Het lijkt misschien eng om erover te praten, maar het waarschijnlijk minder eng dan je denkt. Ook je vader weet dat het natuurlijk is. Waarschijnlijk is het ergste wat er kan gebeuren dat je vader het ook ongemakkelijk vindt om over te praten. 

Vriendje

Heb je nou een vriendje en wil je het aan hem vertellen, dat kan ook nog wel eens spannend zijn. Ze lijken vaak net niet te begrijpen waarom het zo vervelend is. Probeer het gewoon aan hem te vertellen. Wat kan hij doen? Boos worden? Als zoiets gebeurt weet je gelijk dat het geen boyfriend material is en kan je hem beter dumpen. Vertel ook aan hem wat je fijn vindt als je ongesteld bent. Spreek je de eerst dagen van je periode niet af, omdat je veel last van buikpijn hebt? En als je dan wel afspreekt, kun je ook aangeven dat je liever bij jou thuis bent. En drop wat hints over wat je fijn vindt als je ongesteld bent., kan hij misschien wel een warme kruik en chocolade naar je toe brengen. 

Maar toch blijft het belangrijkste dat je je nooit hoeft te schamen voor ongesteld zijn. Als iemand er gek op reageert, heeft diegene hoogstwaarschijnlijk nog nooit ervaringen met een menstruatie gehad. Als ze dan rare dingen zeggen kan je maar beter denken, laat maar praten. Jij weet toch wel beter! 

Mocht je het nou toch eng of vervelend vinden om het tegen over iemand te vertellen die er geen ervaring mee heeft? Dan kan je altijd iemand in vertrouwen nemen. Je moeder, je oma, tante, een goede vriendin, kennis of iemand van school. Als je dit allemaal net een stapje te ver vindt kan je altijd een kijkje nemen op OB.nl! Hier staan vaak mensen voor je klaar om je advies te geven over menstruatie.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten